FORGED staat voor vakmanschap en ambacht. De messen zijn authentiek, ze zorgen voor een bepaalde aantrekkingskracht waar je niet om heen kunt. 

FORGED MESSENCOLLECTIE

100% Uniek

De messen zijn handgesmeed volgens eeuwenoude tradities, dat maakt dat elk mes een exclusief stuk is.

JAPANS STAAL

De messen zijn vervaardigd uit Japans staal.

Gebrand houten kistje

Elks mes is verpakt in een gebrand houten kistje.

BRUTE FORGED

De serie Brute van Forged is de meest uitgesproken serie, het straalt pure ambacht uit. Wat heb je nodig om een mes te maken? Kijkend naar deze serie is dat eigenlijk alleen een goed stuk goed staal, een flink hoog vuur en een gedreven smid met passie voor het vak. De Brute Forged messen hebben een open krop, wat voor een excentrieke uitstraling zorgt. Het lemmet en het heft worden na verhitting gehamerd en daarna wordt het heft gevouwen. Na het smeden wordt bij deze messen het lemmet juist niet gepolijst. Hierdoor blijft het smeedwerk zichtbaar en zorgt voor de uitstraling waar het merk Forged voor staat. Door dit proces is dus elk mes uniek in afwerking en afmeting. Opvallen is gegarandeerd met de Brute serie.

Een bijzondere en opvallende koksmessencollectie, zowel voor professionele als hobbykoks.

INTENSE FORGED

Bij de serie Intense van Forged is een mooie combinatie qua uiterlijk toegepast. De gehamerde look is aanwezig, maar wel minimaal. Het mes neigt qua look en feel naar een traditioneel koksmes, maar heeft toch die subtiele gesmede accenten welke juist zo kenmerkend zijn voor Forged. Bij deze serie is de krop dicht afgewerkt en mooi gepolijst. De manier van smeden is exact hetzelfde als bij de andere series, alleen wordt het lemmet aanzienlijk meer gepolijst wat zorgt voor een wat rustigere uitstraling dan de Brute en Olive serie. Ben je op zoek naar een bijzonder mes wat best mag opvallen qua uiterlijk, maar dan wel op een subtiele manier dan is de Intense serie zeker iets voor jou.